Dny otevřených dveří ve Sbírce vodních a mokřadních rostlin Botanického ústavu AV ČR proběhnou od čtvrtka 9. září do soboty 11. září, vždy od 8 do 18 hodin. A již tradičně si na své přijdou děti i zvídaví dospělí.

Kromě pravidelných prohlídek je připraven také zábavně vzdělávací program pro děti a studenty. Letošní téma zní „Vražedné rostliny“ a malí i velcí průzkumníci budou mít dostatek prostoru pro tvoření a zkoumání záludností ze světa rostlin.

Ve venkovní expozici bude ke zhlédnutí více než 700 druhů rostlin našich vod a mokřadů, výběr nejzajímavějších užitkových mokřadních druhů tropů a subtropů i hlavní zástupci z říše masožravých rostlin. Expozice je letos mírně rozšířena, k vidění je nově například vegetace kyselých písků, které se vzácně vyskytují na Třeboňsku.

Po celou dobu bude v zahradě probíhat podzimní výprodej masožravých, akvarijních i dalších mokřadních rostlin. Poradíme Vám, jak o tyto rostliny pečovat, nebo přesadíme Vaši vlastní masožravou rostlinu.

Větší skupiny zájemců o prohlídku si mohou rezervovat konkrétní čas dle potřeby na e-mailové adrese: jana.navratilova@ibot.cas.cz, nebo na telefonu: 384721156. Pro neobjednané návštěvníky budou komentované prohlídky probíhat v každou lichou hodinu.

Pokud bude dle aktuální epidemické situace omezena maximální velikost skupiny, bude tato skutečnost zveřejněna na webových stránkách zahrady: http://www.sbirka.butbn.cas.cz .

Těšíme se na Vaši návštěvu!

Kontakt: Jana Navrátilová; e-mail: jana.navratilova@ibot.cas.cz; telefon: 384721156