Dny otevřených dveří proběhnou letos vzhledem ke koronavirovým opatřením netradičně v podzimním termínu čtvrtek 10. září až sobota 12. září, vždy od 8 do 18 hodin. Také program bude vzhledem s přísnějším hygienickým opatřením mírně odlišný od předchozích ročníků. Po celé tři dny budeme zájemce zdarma provázet po naší zahradě a ukazovat zajímavosti ze světa mokřadů. Výklad přizpůsobíme publiku, takže se každý může ptát, co ho na mokřadních rostlinách zajímá, ať už z pohledu botanika, ekologa, zahrádkáře, nebo třeba malého zvídavého dítěte.

Letos nebudou z preventivních důvodů pořádány kontaktní výukové hry. Namísto toho nabídneme přímo v zahradě panelovou výstavu „Příběhy biologických sbírek“.  V rámci této výstavy bychom vám chtěli vybrané biologické sbírky ústavů Akademie věd ČR nejen představit, ale zejména prostřednictvím konkrétních „příběhů sbírek“ upozornit na jejich praktický přínos pro výzkum a vývoj a potažmo i pro běžný život.

Do 15. září bude také probíhat výstava „Cizokrajné vodní a masožravé rostliny“ v malém skleníku přímo v expozici.

Větší skupiny zájemců o prohlídku si mohou rezervovat čas prohlídky dle potřeby na e-mailové adrese: jana.navratilova@ibot.cas.cz, nebo telefonu: 384721156. Pro neobjednané návštěvníky budeme pořádat komentované prohlídky zahrady v každou lichou hodinu. Pokud by byla vzhledem k aktuální epidemické situaci nějak omezena maximální velikost skupiny, dáme to vědět na webových stránkách zahrady: http://www.sbirka.butbn.cas.cz. Po celé tři dny bude v zahradě probíhat podzimní výprodej masožravých i dalších mokřadních rostlin.

Těšíme se na Vaši návštěvu!